Ethics & law in AI – online opleidingsplatform over de juridische en ethische aspecten van AI

Ethics & law in AI is een e-learning ontwikkeld door IFORI in samenwerking met ITESE en Story Publishers, en focust op de juridische en ethische aspecten van artificiële intelligentie. De opleiding bestaat uit verschillende modules die je op eigen tempo in zijn geheel kan doorlopen of waarbij je de modules uitkiest waarvoor je het meest interesse hebt en richt zich op KMO’s en al diens werknemers, met voor bepaalde modules een focus op juridische profielen en AI project managers. De opleiding wil meer bewustzijn creëren in ondernemingen en een leidraad bieden om ethische en legale AI te herkennen, te gebruiken en te ontwikkelen.

De opleiding gaat van start met het uiteenzetten van de basisprincipes van artificiële intelligentie, zoals bv. machine learning en deep learning. Daarna worden de juridische en ethische basisprincipes behandeld die relevant zijn in het kader van het gebruik van AI, zoals bijvoorbeeld het waarborgen van privacy, wat met aansprakelijkheid, inzicht in bias en discriminatie en hoe deze te vermijden, duiding rond de AI blackbox en het probleem van de beperkte verklaarbaarheid, het beschermen van intellectuele eigendom die verband houdt met AI en praktische handvaten voor de opmaak van IT contracten gerelateerd aan AI.

Momenteel zijn we volop bezig met het uitwerken en vormgeven van de opleiding. Houd onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven of meld je interesse aan via info@ifori.be en we sturen je een mailtje wanneer de opleiding beschikbaar is!

In samenwerking met ITESE en Story Publishers

Met steun van